Lösev
01.05.2024 - Eskişehir'in Haberi , Şehrin Gündemi...
Cumhuriyet 100 Yaşında

SİVRİHİSAR KİLİM MÜZESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ…

Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması El Sanatları ve Zanaat Müzeleri Dalında Sivrihisar Kilim Müzesi ödüle layık görüldü.

2020 yılında Sivrihisar ilçesine kazandırılan müze ile kilim sanatının geçmişten geleceğe aktarılması Somut Olmayan Kültürel Mirasın gün yüzüne çıkartılması adına Türkiye’de ilk ve tek olan “Sivrihisar Uygulamalı Kilim Müzesi” ödüle layık görülerek Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması’nda El Sanatları ve Zanaat Müzeleri kategorisinde ödül sahibi oldu.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü; “Kilim Geçmişten Geleceğe Atılan Bir Düğümdür. Nesilden nesile tarihimizi, kültürümüzü ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek adına ekip arkadaşlarımızla birlikte hummalı bir çalışma gerçekleştirerek 2020 yılında açmış olduğumuz Kilim Müzesi, Türkiye’de İlk ve Tek Uygulamalı Kilim Müzesi oldu. Kilim, geçmişte dokuyan kadınların duygularını, yaşamlarını, sevinçlerini, hüzünlerini aktardıkları bir araç olmuş. Bizde bu değerlerimizin kaybolmaması, o hikayelerin gelecek nesillere aktarılması ve kilim kültürünün yaşatılması adına Sivrihisar Uygulamalı Kilim Müzesi ile bir ilke imza attık. Tarihi Kentler Birliğine projemizi ödüle layık gördükleri için teşekkür ediyorum, gurur duyuyoruz. Tarihimize, kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize daima sahip çıkıp, yaşatmaya devam edeceğiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ